Våga byta jobb

Är det så att du kanske funderar på att byta jobb men är lite osäker? Det är ju alltid en risk med att byta jobb, för det är inte säkert att gräset är så mycket grönare på andra sidan. Dock är det ju så att ibland måste man ta den risken. Det för att kunna utvecklas på ett bra sätt eller för att må bättre eller för att det ska gå lättare med livspusslet. 

Här är ett gäng med saker att tänka och fundera på, om det är så att du funderar på att byta jobb. 

Ta reda på vad du saknar på det jobb du har idag

Du bör fundera på anledningen till varför det är så att du vill byta jobb. Är det så att det jobb du har idag inte har de utmaningar du söker eller trivs du inte så bra med dina kollegor? Kanske det är långt att pendla? Ta dig en stund att fundera och identifiera vad det är som saknas, eller vad det är som känns som ett problem. Sedan ska du även fundera på vad det är som är bra med det jobb du har idag. 

Se över möjligheterna på ditt nuvarande jobb

Lösningen på ditt problem kan ibland vara näramare än vad du tror. Det är inte fel att prata med din chef om saker som inte känns bra på jobbet eller vad du saknar. Kanske det finns andra positioner på det jobb du redan har, som löser det som inte är så bra just i den roll du har idag.

Våga söka nytt jobb

Om det inte finns något att göra på det jobb du har idag, även om du talade med chefen så kan det vara bra att börja leta efter andra jobb. Sedan våga söka dem! Så klart det kan kännas läskigt att söka andra jobb, särskilt om du har varit länge på det ställe du är nu. Men friskt vågat, hälften vunnet som det heter. 

Kommer du att trivas?

Om du hittar ett jobb du funderar på att söka, se till att söka det. Sedan kan den som rekryterar avöra om du passar eller inte. Ditt fokus bör ligga på att ta reda på om jobbet och arbetsgivaren uppfyller dina krav. Finns det du saknar hos din nuvarande arbetsgivare på den nya arbetsplatsen?

18 Jul 2020