Våga flytta till en annan stad

Många är bekväma av sig, de stannar kvar på den ort eller i den stad de växt upp i. Det kan även handla om rädsla att testa något nytt. Men har du bestämt dig för att plugga eller kanske har bättre chanser till ett jobb i en annan stad, så är det bra att våga ta det steget!

Det finns olika orsaker till flytt men ofta omfattar de samma sorts nya utmaning. Det är att hitta ett bra boende, hitta nya vänner och bekantskaper och sist men inte minst att känna dig som hemma och trivas i den nya miljön.

Gör en bra research

Det är bra att göra en rejäl research kring den stad du ska flytta till. Leta fakta om din nya stad eller ort, kolla upp vilken buss som tar dig till jobbet, var du kan träna, vilket café som har godast kaffe med mera. Mycket av detta kan du leta på nätet!

Saker som är bra att ta reda på:

  • Bostad och boendearrangemang.
  • Fakta om den nya arbetsgivaren, universitet eller högskolan.
  • Utbud av fritidsaktiviteter, exempelvis närbelägna gym.
  • Klubbar och föreningar där du kan träffa nya vänner.
  • Intressanta utflyktsmål i ditt nya bostadsområde.
  • De närmaste mataffärerna och kioskerna.
  • Sjukhus och läkare.

 

Flyttar du ensam? Du är inte ensam!

Det där med att hitta nya vänner i den nya staden kan kännas som en rejäl utmaning och du kanske känner att det är bättre stanna kvar med de vänner du har i din uppväxtsstad. Men, du är inte ensam när du kommer till en ny stad. Det finns en massa människor som liksom du har flyttat till en helt ny stad och behöver vänner de med! Att utvidga den sociala kretsen kräver tid och energi, men du kan leta på nätet som till exempelvis på Facebook, eller gå på gymmet eller testa en ny hobby i nya staden.

Det är bara att kasta dig ut, våga flytta och om det inte känns rätt, ja då kan du alltid flytta hem igen!

27 Apr 2020